Свештеник Мирко Вукотић физички нападнут у Никшићу

© Фото : Права Црна ГораВелики скуп у Беранама
Велики скуп у Беранама  - Sputnik Србија
Пратите нас
Свештеник Мирко Вукотић физички је нападнут данас око подне у Никшићу на градском тргу, саопштено је из Митрополије црногорско-приморске.

Вукотић је био у друштву двојице свештеника када им је пришао У. К. и упутио им, како се наводи, најприземније увреде.
Вукотић је потом упитао У. К. који је разлог таквог понашања и да ли се познају, да би потом умјесто одговора добио ударац, након чега је услиједило још псовки и пријетњи.
У саопштењу се наводи и да је догађај пријављен и полицији „која је привела У. К. преступника у просторије ЦБ“. Напад на свештено лице је кажњиво по КЗ Црне Горе, у смислу распиривања вјерске и националне мржње и угрожавања личне сигурности.

„Нажалост, још једном се види да је једнострани и непромишљени чин оваквог доношења Закона без дијалога и сагласности Цркве произвео смутњу, подигао тензије у друштву у Црној Гори, а поједини представници власти су својим изјавама и оптужбама Цркве, да Црква подстиче немире и насиље и позива на грађанску непослушност, у ствари створили атмосферу у којој је нормално и пожељно насрнути на православног свештеника. Иначе, свештеник Мирко Вукотић, парох кочански, потиче из угледне црногорске породице која је Црној Гори кроз њену историју дала значајне личности“, наводи се у саопштењу Митрополије.
Очекујемо оштру и недвосмислену осуду овог срамног чина од предсједника државе, Владе и града Никшића“, поручују из Митрополије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала