Вучићева порука Црној Гори: Нећемо рат, не угрожавамо вам државу, али оставите српске светиње!

© Tanjug / ZORAN ZESTICАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Вучић је рекао да су Бадњи дан и Божић најрадоснији празници, време праштања и мирења и време у којем морамо да као народ покажемо јединство, никог не вређајући и не провоцирајући. Поручио је званичној Црној Гори да Србија не жели да ратује, нити да угрожава независност те земље, али да ни они не могу да угрожавају српске светиње.

„Не планирам да држим политичке говоре, једина реченица коју могу да изговорим је да ми је драго да сам са нашим народом“, рекао је Вучић за телевизију „Пинк“.

„Суштина је да ми разумемо да живимо у различитим државама, да поштујемо те државе, али важно је да припадамо истом роду и народу, да морамо да покажемо јединство. Идеално време да се то покаже је сада“, нагласио је он.

„У сваком случају, то је моја жеља и намера, да будем заједно са нашим народом када му је тешко. Председник Србије сам не да бих ишао по стадионима, халама, да се радујем нашим успесима у спорту, и да се китим туђим перјем, већ да решавам тешке и важне проблеме, да будем са нашим народом када му је тешко“, додао је председник Србије.

Истакао је да нема разлике између Срба, ма где живели, да нема разлике између његовог оца из Чипуљића, мајке из Бечеја или њега, који цео живот живи у Београду, и Србина у Бијелом Пољу, Бањалуци или било где друго.

Вучић је казао да се зачудио када је видео колико хистеричну кампању воде бројни медији против његовог доласка у Црну Гору.

Подсетио је да је Божић дочекао и у загребачкој Саборној цркви и у Грачаници.

„Никада нашем народу није било лако у Грачаници и Загребу. Српски народ је народ којем припадам и желим да покажем ту врсту јединства“, истакао је он.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала