Црвена звезда: Промените одлуку, или АБА лига престаје да постоји

© FB/KK Crvena zvezda BeogradПостер КК Црвена звезда
Постер КК Црвена звезда - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Уколико се првобитна одлука потврди, онда ће АБА лига каквом је знамо престати да постоји, саопштио је Кошаркашки клуб Црвена звезда.

АБА лига је донела одлуку о утакмици Будућност-Црвена звезда. Казнила је црвено-беле са 20.000 евра, регистровала меч са 20:0 у корист домаћина и одузела бод екипи Драгана Шакоте.

Тим поводом се огласио српски тим.

„Добили смо одлуку дисциплинског судије АБА лиге Саше Павличића Бекића, која се базира искључиво на записнику делегата. У истој одлуци, која је условног карактера, јасно се наводи да ’о регистрацији утакмице не одлучује дисциплински судија и да се одлука може применити тек када Председништво донесе одлуку о нашем захтеву око одлагања утакмице‘. Уколико донесу позитивну одлуку о нашем захтеву и одложе утакмицу, одлука о кажњавању, која је условна, не важи“, наводи се у саопштењу.

Ко је донео одлуку?

Поред тога, у Звезди наводе да у одлуци постоје бројне контрадикторности.

„Једна од њих је да ’према извештају делегата, свим дописима и председнику АБА лиге Домагоју Чавловићу лига није донела никакву одлуку о одлагању утакмице‘. Ми смо јасно и гласно у својим дописима, приговорима и допунама навели да нисмо добили одлуку АБА лиге да меч може да се одигра у предвиђеном термину. Такође, скрећемо пажњу јавности да се у образложењу јасно наводи да ’ова казна не егзистира у случају уколико Председништво или нови директор и спортски директор донесу другачију одлуку као надлежни органи за овај случај‘. Иста врховна тела имају право да преиначе и остале условне казне — новчану казну и одузимање бода.“

Са Малог Калемегдана наглашавају да су учинили све што су могли, преносе „Новости“.

„Урадили смо све што је било у нашој моћи да добијемо правовремени одговор лиге, као и свих надлежних безбедносних органа Републике Србије око одласка и одигравања утакмице у Подгорици. Подсећамо да је у питању била виша сила и да околности немају везе са спортом и на њих клуб није могао да утиче. Пошто се дисциплински судија, осим што је дословно тумачио извештај делегата, оградио и пребацио одговорило на Председништво и нови менаџмент такмичења, очекујемо да сви органи у чијој је то надлежности промене ову одлуку. Да буду мудри, прагматични у ситуацији која целу АБА лигу и све клубове ставља на испит и доводи у питање њену будућности и на првом месту — регуларност.“

АБА лига престаје да постоји

КК Црвена звезда има јасну поруку у случају да одлука не буде преиначена.

„У случају да се они који треба да одлуче о епилогу ове утакмице, круто држе само слова, не и околности у којима је требало да буде одиграна утакмица у Подгорици и као меродавни потврде ову условну одлуку дисциплинског судије који се, понављамо, и самопрогласио ненадлежним за изрицање коначне казне, онда ће АБА лига каквом је знамо — престати да постоји! Ми смо своје разлоге јасно навели на конференцији за медије. Догађаји после тога су само донели потврду исправности наше одлуке да због више силе не идемо у Подгорицу. Зато очекујемо хитно одлучивање Председништва АБА лиге овим поводом и одлуку о одигравању нове утакмице, без икакве казне. Све остало ће означити крај АБА лиге“, наводи се у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала