Додик о документу британске владе о Сребреници: Истина све јаснија

© Срна / Миленко ШукалоМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик истакао је да последњи документи британске Владе о Сребреници, са којих је скинута ознака тајности, показују исправност политике Републике Српске да се коначно утврди истина о том догађају.

„Све време то причамо. Алија Изетбеговић је тада од Била Клинтона тражио да се бомбардују српски положаји. Председник САД му је поручио да може, али да му треба алиби, односно најмање 5.000 жртава. Истина је да се тамо десио злочин, али не само над Бошњацима, већ и над Србима. Мислим да је дошло време, због саме истине, која мора бити објективна, да коначно мирне главе утврдимо шта се десило у лето 1995. године“, поручио је Додик, преноси РТРС.

„Чињеница да је војно руководство муслимана изашло из Сребренице и да је почело провокације те врсте, апсолутно говори о тврдњи“, рекао је Додик у вези са наводима из званичног документа Министарства одбране Велике Британије од 11. јула 1995. године у коме се описују догађаји који су претходили дешавањима у Сребреници, те истиче да је напад на Сребреницу испровоцирала бошњачка страна и да Пале нису имале план за освајања енклаве.

Додик је истакао и потребу успостављања међународне комисије, која ће утврдили страдање Срба и Бошњака на том простору.

„То што муслимани покушавају да исфорсирају ту врсту приче о Сребреници без обзира на неке успехе које су имали у сатанизацији Срба, полако јењава, имајући у виду овакве информације“, оценио је Додик.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала