Протест „Један од пет милиона“

Пратите нас
Главна тема протеста „Један од пет милиона“, који је одржан вечерас у Београду, први пут у овој години, поново је било извештавање Јавног сервиса.

Тако су учесници пред зграду РТС-а у Таковској довезли камион са којег су преко разгласа пуштани заглушујућа музика, шумови, звукови пиштаљки, којима је „покривена“ главна информативна емисија — Дневник 2, у термину у којем се емитује, од 19.30 до 20 часова.

Идеја учесника протеста је, како су рекли, била да на тај начин покажу РТС-у шта мисле о њиховом извештавању.

На улазу у зграду РТС-а из Таковске улице маркерима су исписане поруке „Није српски ћутати“ и „5 минута за 5 милиона“, пренео је Танјуг.

Међу окупљенима су били функционери ДС-а Горан Ђирић и Слободан Милосављевић, карикатуриста Душан Петричић, архитекта Драгољуб Бакић, новинар Срђан Шкоро, као и лидер Народне странке Вук Јеремић и потпредседник Марко Бастаћ.

Протест је почео на платоу код Филозофског факултета, где је један од организатора и активиста „Један од пет милиона“ Срђан Марковић позвао учесника протеста да крену ка РТС-у која је, како је казао, „почела да отвара своја врата, макар то било и само лажно“.

„Хајдемо до РТС-а, да им пожелимо какви да буду и да им кажемо шта очекујемо од њих“, казао је Марковић.

Марковић се захвалио онима који су одлучили да дођу вечерас, уместо да остану код куће и поручио им да су најважнији стрпљење и одлучност.

Он је учеснике протеста упитао и да ли се сећају како је све изгледало пре годину дана и да ли су очекивали да ће доћи до дијалога власти и опозиције.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала