„Шалите се, нисте ми рекли?“: Како је Трамп укорио особље због Путиновог позива

© AP Photo / Andrew HarnikПредседник САД Доналд Трамп телефонира
Председник САД Доналд Трамп  телефонира - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник САД Доналд Трамп је 2017. године веома грубо критиковао директора обавештајне управе Пентагона Мајкла Флина и поједине високе званичнике Беле куће јер му нису пренели да га је телефоном звао председник Русије Владимир Путин, наведено је у новој књизи новинара Питера Бергена „Трамп и његови генерали: Цена хаоса“.

Позивајући се на изворе, Берген је објаснио да је 27. јануара 2017. године Трамп ручао са тадашњом британском премијерком Терезом Меј у Белој кући. Том приликом она га је упитала да ли га је звао Путин, на шта је Трамп одрично одмахнуо главом. Међутим, тада се Флин, који је седео поред, убацио у разговор и рекао да га је руски председник звао телефоном неколико дана раније.

Разочаран што са том информацијом није био упознат, како описује Берген, амерички председник почео је да критикује и Флина, али и остале чиновнике у Белој кући.

„Мора да се шалиш? Путин је покушао да разговара са мном а ти ми ниси ни додао слушалицу? О чему си уопште размишљао?“, рекао је тада Трамп Флину, наводи се у књизи.

Флин је потом покушао да се оправда тиме што је у Белу кућу у последњих неколико дана стизало изузетно много позива, али да Трамп није желео никога да чује.

Међутим, Трамп је одговорио да је Путин једини човек на планети који би могао да уништи САД, те да је сасвим сулудо што је неко и помислио да је паметно одлагати такав разговор, тврди Берген.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала