Залеђени покрет: Уметност плеса у фотографијама

Пратите нас
На свакој фотографији је прича о једном невероватном плесном наступу. Погледајте у Спутњиковој фото-галерији ведре и импресивне тренутке плесне магије.

Гледаоци на позорници виде само део одрађеног посла. Иза сваког наступа стоји титанско дело десетина људи. Редитељ, кореографи, звучни инжењери и неколико мајстора светала раде на свакој продукцији. Захваљујући раду ових људи, гледалац добија максимално уживање у игри плесача на позорници.

Хиљаде људи широм света се диве њиховој грациозности, изражајности и невероватном таленту. Фотографи Спутњика успели су да ухвате најсјајније тренутке плесне магије.

© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Уђи у базу фотографијаСолиста Маријинског позоришта Александар Јосифиди у сцени из балета „Свето пролеће“ у палати Кремља.
Солиста Маријинског позоришта Александар Јосифиди у сцени из балета „Свето пролеће“ у палати Кремља. - Sputnik Србија
1/17
Солиста Маријинског позоришта Александар Јосифиди у сцени из балета „Свето пролеће“ у палати Кремља.
© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Уђи у базу фотографијаУметници плесног позоришта ТАО у сцени из представе „Једночински балети 4 и 8“ на позорници Радионице Петра Фоменка.
Уметници плесног позоришта ТАО у сцени из представе „Једночински балети 4 и 8“ на позорници Радионице Петра Фоменка. - Sputnik Србија
2/17
Уметници плесног позоришта ТАО у сцени из представе „Једночински балети 4 и 8“ на позорници Радионице Петра Фоменка.
© Sputnik / Arthur Lebedev / Уђи у базу фотографијаНаступ уметника на церемонији отварања сверуског такмичења младих музичара „Сазвежђе“ у Сочију.
Наступ уметника на церемонији отварања сверуског такмичења младих музичара „Сазвежђе“ у Сочију. - Sputnik Србија
3/17
Наступ уметника на церемонији отварања сверуског такмичења младих музичара „Сазвежђе“ у Сочију.
© Sputnik / Ramil Sitdikov / Уђи у базу фотографијаСергеј Полуњин као Распућин у сцени из балета „Распућин“ у луксузном селу Барвиха.
Сергеј Полуњин као Распућин у сцени из балета „Распућин“ у луксузном селу Барвиха. - Sputnik Србија
4/17
Сергеј Полуњин као Распућин у сцени из балета „Распућин“ у луксузном селу Барвиха.
© Sputnik / Vitaly Belousov / Уђи у базу фотографијаГлумци Новосибирског балетског театра током пробе представе „Лабудово језеро“ у Бољшој театру у Москви.
Глумци Новосибирског балетског театра током пробе представе „Лабудово језеро“ у Бољшој театру у Москви. - Sputnik Србија
5/17
Глумци Новосибирског балетског театра током пробе представе „Лабудово језеро“ у Бољшој театру у Москви.
© Sputnik / Evgeny Odinokov / Уђи у базу фотографијаПримабалерина Светлана Захарова у сцени из једночланог балета „Габријела Шанел“ на историјској позорници Бољшог театра.
Примабалерина Светлана Захарова у сцени из једночланог балета „Габријела Шанел“ на историјској позорници Бољшог театра. - Sputnik Србија
6/17
Примабалерина Светлана Захарова у сцени из једночланог балета „Габријела Шанел“ на историјској позорници Бољшог театра.
© Sputnik / Vladimir Pesnya / Уђи у базу фотографијаМилина Фидан, плесачица Московске кореографске школе, наступа на Четвртом сверуском такмичењу младих извођача „Руски балет“ у Москви.
Милина Фидан, плесачица Московске кореографске школе, наступа на Четвртом сверуском такмичењу младих извођача „Руски балет“ у Москви. - Sputnik Србија
7/17
Милина Фидан, плесачица Московске кореографске школе, наступа на Четвртом сверуском такмичењу младих извођача „Руски балет“ у Москви.
© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Уђи у базу фотографијаПлесачи Виктор да Силва и Ана Мељникова током наступа на Европском првенству у латиноамеричком плесу у Москви.
Плесачи Виктор да Силва и Ана Мељникова током наступа на Европском првенству у латиноамеричком плесу у Москви. - Sputnik Србија
8/17
Плесачи Виктор да Силва и Ана Мељникова током наступа на Европском првенству у латиноамеричком плесу у Москви.
© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Уђи у базу фотографијаБалерина Савако Исеги као Кармен у сцени из представе „Кармен“ у оквиру фестивала „Чехов“ у Москви.
Балерина Савако Исеги као Кармен у сцени из представе „Кармен“ у оквиру фестивала „Чехов“ у Москви. - Sputnik Србија
9/17
Балерина Савако Исеги као Кармен у сцени из представе „Кармен“ у оквиру фестивала „Чехов“ у Москви.
© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Уђи у базу фотографијаБалетски плесачи италијанског позоришта „Но гравити“ у сцени из представе „Леонардо“ у оквиру Фестивала уметности „Инспирација“ у Москви.
Балетски плесачи италијанског позоришта „Но гравити“ у сцени из представе „Леонардо“ у оквиру Фестивала уметности „Инспирација“ у Москви. - Sputnik Србија
10/17
Балетски плесачи италијанског позоришта „Но гравити“ у сцени из представе „Леонардо“ у оквиру Фестивала уметности „Инспирација“ у Москви.
© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Уђи у базу фотографијаНаступ у позоришту традиционалних песама и плесова „Тјумењ Ех“.
Наступ у позоришту традиционалних песама и плесова „Тјумењ Ех“. - Sputnik Србија
11/17
Наступ у позоришту традиционалних песама и плесова „Тјумењ Ех“.
© Sputnik / Valery Melnikov / Уђи у базу фотографијаПлесач Кирил Радев изводи „Кљун у срцу“ у емисији „Вече младих кореографа“ у оквиру међународног фестивала КОНТЕКСТ.
Плесач Кирил Радев изводи „Кљун у срцу“ у емисији „Вече младих кореографа“ у оквиру међународног фестивала КОНТЕКСТ. - Sputnik Србија
12/17
Плесач Кирил Радев изводи „Кљун у срцу“ у емисији „Вече младих кореографа“ у оквиру међународног фестивала КОНТЕКСТ.
© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Уђи у базу фотографијаБалетски плесачи у сцени из представе „Жизела“ на новој позорници Бољшог театра у Москви.
Балетски плесачи у сцени из представе „Жизела“ на новој позорници Бољшог театра у Москви. - Sputnik Србија
13/17
Балетски плесачи у сцени из представе „Жизела“ на новој позорници Бољшог театра у Москви.
© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Уђи у базу фотографијаПлесач балета Московског државног академског позоришта уметности „Павел Окуњев“ у сцени из балета „Петрушка“ на вечери балета „Вацлав Нижински. Бог плеса“.
Плесач балета Московског државног академског позоришта уметности  „Павел Окуњев“ у сцени из балета „Петрушка“ на вечери балета „Вацлав Нижински. Бог плеса“. - Sputnik Србија
14/17
Плесач балета Московског државног академског позоришта уметности „Павел Окуњев“ у сцени из балета „Петрушка“ на вечери балета „Вацлав Нижински. Бог плеса“.
© Sputnik / Evgeny Odinokov / Уђи у базу фотографијаСцена из балета „Као дах“ на историјској позорници Бољшог театра.
Сцена из балета „Као дах“ на историјској позорници Бољшог театра. - Sputnik Србија
15/17
Сцена из балета „Као дах“ на историјској позорници Бољшог театра.
© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Уђи у базу фотографијаСолисти Државног позоришта за оперу и балет „Астана Опера“ Бахтијар Адамзхан и Анастасија Заклинскаја изводе делове у балету „Шехеразада“.
Солисти Државног позоришта за оперу и балет „Астана Опера“ Бахтијар Адамзхан и Анастасија Заклинскаја изводе делове у балету „Шехеразада“. - Sputnik Србија
16/17
Солисти Државног позоришта за оперу и балет „Астана Опера“ Бахтијар Адамзхан и Анастасија Заклинскаја изводе делове у балету „Шехеразада“.
© Sputnik / Valery Melnikov / Уђи у базу фотографијаУметници изводе кореографске наступе у емисији „Вече младих кореографа“.
Уметници изводе кореографске наступе у емисији „Вече младих кореографа“. - Sputnik Србија
17/17
Уметници изводе кореографске наступе у емисији „Вече младих кореографа“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала