Ђоковић донирао 25.000 долара за помоћ жртвама аустралијских пожара

© AP Photo / Glen MoreyПожари у Бернсдејлу у Аустралији
Пожари у Бернсдејлу у Аустралији - Sputnik Србија
Пратите нас
Други рекет света Србин Новак Ђоковић одазвао се позиву руске тенисерке Марије Шарапове и донирао 25.000 долара за помоћ жртвама пожара из Аустралије.

Шарапова је у недељу донирала 25.000 долара за помоћ жртвама пожара у Аустралији и позвала је Ђоковића да учини исто.

„Марија Шарапова, желео бих да поновим твоју донацију од 25.000, како би удвостручио помоћ овим заједницама. Аустралијо, подржавамо те“, написао је Ђоковић на свом налогу на Твитеру.

​Раније је аустралијски тенисер Ник Кириос најавио да ће пребацити по 200 долара на рачун жртава пожара за сваки ас изведен у јануарској серији тениских турнира у Аустралији.

Његову акцију подржали су његови сународници Алекс Де Минаур и Џон Милмен, а између осталих придружила им се и други рекет света Каролина Плишкова.

​У Аустралији је већ изгорело више милиона хектара земље. У пожару је последњих месеци погинуло 17 људи, уништено хиљаде кућа, а према неким проценама погинуло је осам хиљада коала и стотине хиљада других животиња. На неким местима пожари су толико јаки, а дим толико густ, да их је немогуће гасити из ваздуха. Власти шаљу морнаричке бродове и авионе у погођена подручја. На југоисточној обали Аустралије у току је велика евакуација због пожара.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала