Патријарх Иринеј: Сви дишемо жељом да будемо јединствени народ Светога Саве /видео, фото/

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICПатријарх Иринеј на паљењу бадњака испред Храма Светог Саве
Патријарх Иринеј на паљењу бадњака испред Храма Светог Саве - Sputnik Србија
Пратите нас
Патријарх Српске православне цркве Иринеј предводио је освећење и налагање Бадњака испред Храма Светог Саве, а осим великог броја верника догађају је присуствовао и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик. Сви дишемо жељом да будемо јединствени народ Светога Саве, поручио је патријарх.

Патријарх је честитао православним хришћанима широм света Божић традиционалним поздравом „Мир Божји, Христос се роди! Ваистину се роди!“ и позвао на јединство српског народа где год да живи.

Иринеј је пожелео срећно Бадње вече Србима у отаџбини, али и ван ње, који своју православну веру чувају у својим срцима.

Пожелео је срећан празник и Србима у Републици Српској уз поруку да смо јединствен народ, што би, како је рекао, волео да буде случај и са „братском Црном Гором“.

„Народ у Црној Гори показује да је српског порекла и да чува српску православну веру“, рекао је Иринеј и позвао да то јединство буде трајно и чврсто јер сви, како каже, носимо истог Господа у нашим срцима.

„Надам се да се не делимо и да се не свађамо и да славимо једног спаситеља, то жели јединствена Српска православна црква. Ми сви дишемо једним духом и једном жељом да будемо јединствени народ Светога Саве“, поручио је Иринеј.

Патријарх је рекао да смо пред вратима најрадоснијег празника који наговештава долазак богочовека Исуса Христа међу људе што је, како је рекао, највећи догађај у историји људског рода. Говорећи о бадњаку, Иринеј је казао да је то дрво живота и симбол Христовог рођења.

„Црква нас позива да чувамо наше обичаје, али да не заборавимо да је суштина у Исусу Христу, који је због нас узео људски облик и тиме показао љубав према нама“, поручио је патријарх, пренео је Танјуг.

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICПаљење бадњака испред Храма Светог Саве
Патријарх Иринеј: Сви дишемо жељом да будемо јединствени народ Светога Саве /видео, фото/ - Sputnik Србија
Паљење бадњака испред Храма Светог Саве
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала