„Решио да је отме док је пролазио поред ње“: Малчански берберин описао како је отео Монику

© МУП Републике СрбијеПолиција у потрази за Малчанским берберином
Полиција у потрази за Малчанским берберином - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Директор полиције Владимир Ребић рекао је за РТС да је Нинослав Јовановић, осумњичени за отмицу Монике Каримановић, рекао пред тужиоцем да је одлуку да је отме донео у тренутку када је пролазио поред ње.

Нинослав Јовановић је јуче ухапшен након 17 дана потраге у атару свог родног села. Одређено му је задржавање до 48 часова.

Владимир Ребић је рекао да се он припремао за отмицу — спремио је залихе хране и воде и планирао где ће боравити са жртвом. Изјавио је и да је украо возило, описао је где и како.

Јовановић је, међутим, изјавио да је одлуку да отме баш Монику донео у тренутку док је пролазио поред ње.

„Рекао јој је да је електричар који треба да обави радове у школи и замолио је да покаже пут до школе, након чега ју је убацио у возило“, испричао је Ребић.

Родитељи Нинослава Јовановића су његов нестанак пријавили у августу и МУП га је од онда тражио. Међутим, за њим се трагало као за сваким пунолетним лицем, каже Ребић, и додаје да је опсежна потрага настала након што се он довео у везу са отмицом Монике Каримановић.

„Накнадно смо утврдили да је боравио на подручју других села, књажевачке и сврљишке општине. Припремао је места где би могао да се крије“, рекао је директор полиције.

Нема података да је неко помагао Јовановићу.

Полиција је направила маршруту његовог кретања за ових 17 дана.

„Када погледамо простор, то је 180 километара квадратних којима се он кретао. Због тога нам је требало више времена да га пронађемо“, објашњава Ребић.

Истиче да полиција заслужује све честитке за овај случај.

„Чињеница да смо након два дана знали да је он отмичар је помогла да се он ухапси, то је откриће полиције, на основу видео-записа и информације о возилу украденом у Малчи, виђеном у Сувом Долу. Затим је откривен њен ДНК у возилу и сузили смо потрагу у том смеру“, навео је Ребић.

Потрагу за њим отежало је то што се у више наврата није кретао, већ је боравио на једном месту. Ребић наводи да за сада нема података да му је неко помагао, већ само да се сам сналазио и улазио у напуштене куће како би дошао до хране.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала