Легенда Звезде Дарко Ковачевић рањен у нападу у Атини /видео/

© AFP 2023 / DAMIEN MEYERДарко Ковачевић
Дарко Ковачевић - Sputnik Србија
Пратите нас
Дарко Ковачевић, легендарни српски нападач и доскорашњи спортски директор Фудбалског савеза Србије, нападнут је у Грчкој.

Ковачевић je дао изјаву полицији у којој каже да је видео човека који излази из аутомобила са пиштољем и креће ка њему. Он је органима реда рекао да је паркирао аутомобил и кренуо ка својој куци када је нападнут, преноси портал zougla.gr.

"Видео сам човека како излази из аутомобила са пиштољем и креће ка мени. Инстинктивно сам се бацио у десну страну, када ме је он упуцао, а затим се дао у бег, ушао у возило и нестао у непознатом правцу", рекао је Ковачевић, преноси Блиц.

Ковачевић је погођен најмање једним хицем, на углу улица Елпидос 2 и Посејдон авеније.

Према последњим информацијама из Атине, у току је велика потрага за нападачима. Десетине полицајаца претражује терен у близини Ковачевићевог дома, а како се може видети на снимцима са лица места, ангажовани су и специјални полицијски пси како би се открили трагови нападача.

 

Бившег репрезентативца Србије и доскорашњег спортског директора Фудбалског савеза Србије ранили су непознати нападачи који су се налазили у мањем аутомобилу. Хитна помоћ је брзо стигла на лице и одвезла некадашњег нападача Олимпијакоса и репрезентације Југославије и превезла га у оближњу болницу, пренео је "Блиц".

За сада још нема информација о степену повреда.

Како преноси грчка "Прототема", Ковачевић се наводно одмах бацио на земљу, па је претрпео мање повреде.

Према непотврђеним информацијама, вероватно је реч о двојици нападача, који су након напада спалили возило не би ли заварали траг. Возило је пронађено на 700 метара од места напада, пренео је Танјуг.

Дарко Ковачевић је у својој каријери играо за Пролетер из Зрењанина, Црвену звезду, Шефилд венсдеј, Јувентус, Лацио, Реал Сосиједад и Олимпијакос.

Са Црвеном звездом је освоји првенство Југославије у сезони 1994/1995, као и два купа у сезонама 1994/1995. и 1995/1996, а са Јувентусом је освојио Интертото куп у сезони 1999. године.

Највише трофеја је освојио у дресу атинског Олимпијакоса, са којим је био првак Грчке у сезонама 2007/2008 и 2008/2009 и освајач Купа у сезонама 2007/2008 и 2008/2009.

У сезони 1999/2000. био је најбољи стрелац УЕФА Купа у дресу Јувентуса, а у сезони 2007/2008. је проглашен за најбољег страног играча у Грчкој.

У тандему са Турчином Нихатом Кавечијом предводио је напад шпанског Реал Сосиједада до другог места у Шпанској примери у сезони 2002/2003.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала