Пуповац: Прерано је за оцену шта избор Милановића значи за односе Србије и Хрватске

© YT/Милорад Пуповац
Милорад Пуповац - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац изјавио је да је прерано за оцену шта избор Зорана Милановића за председника Хрватске може значити за односе Србије и Хрватске, али да треба очекивати промене.

Пуповац сматра да су односи Хрватске и Србије кључни за регион и наводи да је о томе јуче разговарао телефоном са председником Србије Александром Вучићем.

„Без обзира на то каква је председничка кампања у Хрватској била и какве поруке су се могле чути на рачун Србије, Вучићева честитка Милановићу поводом победе на изборима је уобичајена, јер свако ко обавља највише дужности у Србији и Хрватској има посебну одговорност да учини све да се односи две земље унапреде“, изјавио је Пуповац за телевизију „Пинк“.

Напомињући да односи две земље последњих година „не само да нису унапређивани, него су уназађени“, Пуповац је истакао да је зато драгоцен сваки разговор са председницима и премијерима Србије и Хрватске.

Он је нагласио да као особа која се дуго бави политиком осећа политичку обавезу и према Хрватској и према Србији да ти односи почну да се унапређују.

„Превише је компликација у нашем региону да би се оне између држава могле продубљивати“, закључио је Пуповац, пренела је РТРС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала