Путин у Божићној честитки: Желим вам здравље и благостање! /видео/

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин честитао је Божић грађанима Русије, пожелео им здравље и благостање, и истакао улогу Руске православне цркве у јачању духовно-моралне основе друштва, наводи се у честитки коју је објавила прес-служба Кремља.

„Током светлих божићних дана милиони људи у целом свету осећају радост и духовни ентузијазам, посебан осећај да припадају вишевековној традицији, која се преноси са колена на колено“, наводи се у саопштењу.

„Огромну стваралачку улогу у јачању духовно-моралних основа друштва, у очувању нашег историјског, културног наслеђа и у васпитању омладине игра Руска православна црква, као и друге хришћанске конфесије Русије. Тако велики, плодотворни рад је врло важан и заслужује најдубље признање“, навео је Путин.

„Желим православним хришћанима, свим грађанима Русије који славе Рођење Христово, здравље и благостање“, закључио је шеф државе.

Председник је Божић дочекао у храму Преображења у Санкт Петербургу, као и прошле године. Како је председник рекао новинарима, он је ту као дете био и крштен.

Након литургије, председник се обратио верницима.

„Честитам вам Божић и Нову годину! Будите здрави и срећни! Много вам хвала“, рекао је Путин окупљенима.

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин се обраћа верницима након Божићне службе у Санкт Петербургу
Путин у Божићној честитки: Желим вам здравље и благостање! /видео/ - Sputnik Србија
Руски председник Владимир Путин се обраћа верницима након Божићне службе у Санкт Петербургу

Путин је након поноћне литургије кратко разговарао и са са старешином храма Николајем Бриндином и уручио му икону као поклон.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала