Зашто млади данас све мање желе секс

© pixabayЗаљубљени
Заљубљени - Sputnik Србија
Пратите нас
У време када је секс доступнији више него икад, млади људи све чешће проналазе друге начине да пријатно проведу вече. Забринути због такве тенденције, психолози покушавају да одгонетну у чему се крије тајна и зашто омладина све чешће добровољно избегава сексуалне односе.

Према резултатима истраживања у САД, око половина младих особа узраста од 18 до 28 година није имала интимне односе, а чак су истакли да их тај део живота не занима превише, пише портал „Вумен хит“.

Психолози су назвали тај феномен „рецесија сексуалне активности“. Како се наводи, може бити неколико разлога због којих су данас млади људи мање сексуално активни у односу на претходне генерације.

Велики притисак родитеља

Наши родитељи желе само најбоље за своје дете, али понекад и сами проузрокују проблеме. Након средње школе, породица сву пажњу младе особе усмерава на образовање и успех у тој области. Истовремено, лични живот те особе потискује се у страну, због чега млади људи почињу да се навикавају на то да се може живети без интимних односа, јер, како су их родитељи васпитали, то сада није најважније.

Проблеми са самопоуздањем

Са страница модних часописа искачу фотошопиране звезде и модели са идеалним пропорцијама и лицима. Међутим, просечна девојка је далеко од „савршеног стандарда“. Тога је веома свесна, али истовремено мисли да мушкарац никада неће обратити пажњу на њу. Због страха од критике супротног пола, младе девојке свесно лишавају себе интимних односа.

© Fotolia / Beer5020У свету технологије, потреба за личним контактом нестаје сама од себе
Зашто млади данас све мање желе секс  - Sputnik Србија
У свету технологије, потреба за личним контактом нестаје сама од себе

Апликације за проналазак партнера

Циљ таквих апликација у почетку је била једноставнија потрага за другом половином. Међутим, њихови креатори су произвели супротан ефекат — селекција кандидата постала је још жешћа него у стварном животу. На интернету је много лакше предузети нешто, због чега потенцијални партнери често не штеде речи критике на рачун друге особе, чиме јој нарушавају самопоуздање.

Непријатна сексуална искуства

Млади и неискусни људи покушавају да опонашају глумце из порно-филмова, иако нису спремни на то, а такође нису свесни да су на екрану професионалци. Након неуспешних и непријатних покушаја, млади људи имају мању жељу за сексуалним односима.

Акценат на саморазвоју

Интернет нам омогућава да комуницирамо са било ким и да добијемо шта год желимо из било ког краја света. У таквој ситуацији, потреба за личним контактом нестаје сама од себе. Код људи се јавља нова потреба — да упознају сами себе, да се баве саморазвојем, док је развијање односа са другим људима знатно компликованије. Због тога се млади људи више окрећу сопственом развоју.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала