Дачић: Треба рашчистити са онима који музу Србију, спречити деловање агентура црногорске службе

© AFP 2023 / PATRICK DOMINGOИвица Дачић
Ивица Дачић - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да у Србији не могу несметано да делују и не само да делују, већ и да владају агентуре црногорске службе које раде против интереса СПЦ и српског народа у Црној Гори.

Дачић је такође рекао новинарима да и Срби из Црне Горе траже да се рашчисти са онима који „музу“ Србију, а помажу Милу Ђукановићу и црногорском режиму против Срба.

„Срамота је да неко ко је све стекао у Србији не реагује када земља из које је дошао прогања Србе у Црној Гори“, рекао је Дачић новинарима и додао да сви знају о чему је причао када је говорио о држављанствима и онима који раде против Срба у Црној Гори, а живе у Србији и да нико нема потребе да се прави наиван и да говори да неко прети Црногорцима.

Према његовим речима, сваки искрени Србин из Црне Горе или Црногорац који је за заједништво, нема разлога да се препозна у таквим изјавама, већ сви који раде у Србији и „глуме“ Србе и на основу тога праве своје империје.

„Не могу да делују они који су овде добили све — имају империју, имовину од Златибора до Суботице, криминалне кругове... културу, а да раде на ширењу мржње и одузимању права српског народа и СПЦ“, рекао је Дачић и додао да је то не само неморално, већ да ниједна земља то не би дозволила, пренео је Танјуг.

Дачић је упитао што неки од оних који су га осудили због те изјаве нису осудили Мила и режим због односа према Србима, него потписују све петиције против Србије, укључујући и оне да треба признати Косово.

На питање ко „музе“ Србију, Дачић је рекао да су се ти људи сами потписали свуда и да се сами јављају. Дачић је оценио и да су данас најугроженији Срби у Србији.

Додао је и да од црногорске партије која га је критиковала, очекује да се изјасни о спорном закону, а да о Светиславу Басари, који је написао текст у листу „Данас“, нема шта да каже, када га се рођени син одрекао и јавно рекао да не подржава очев потпис на „Апелу 88“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала