Иран упозорио „великог сотону“ САД да ће сваки нови напад резултирати „болним“ одговором

© AP Photo / Vahid SalemiИранска револуционарна гарда
Иранска револуционарна гарда - Sputnik Србија
Пратите нас
Ако САД и њихови савезници покрену још напада на Иран, изазваће „још болније и страшније одговоре“, упозорила је Исламска револуционарна гарда Ирана (ИРГ), напомињући да ни „ционистички режим“ Израела неће бити поштеђен.

ИРГ је објавила ово саопштење у среду ујутру, по локалном времену, након што је лансирала ракете на две базе коју су користиле америчке снаге унутар Ирака, у знак одмазде за прошлонедељни амерички атентат на лидера снага „Кудс“ ИРГ-а Касема Сулејманија.

„Упозоравамо великог сотону, крвожедни и арогантни режим САД-а, да ће сваки нови зли чин или још више потеза и агресија [против Ирана], донети још болније и уништавајуће одговоре“, упозорава ИРГ.

У саопштењу, како наводи новинска агенција „Тасним“, такође се каже да Техеран не види разлику између „ционистичког режима“ (мисли се на Израел) и Сједињених Америчких Држава, када је у питању „злочин“ убиства Сулејманија. То је вероватно реакција на извештаје да је израелски премијер Бењамин Нетанијаху покушавао да се огради од овог напада, називајући га чисто „америчким послом“.

ИРГ је такође упозорио америчке савезнике, попут Кувајта, Јордана, Саудијске Арабије или Бахреина — да ће њихова територија бити циљана, уколико америчке базе на њиховом тлу буду коришћене за извођење удара на Иран:

„Упозоравамо све америчке савезнике који су дали своју базу њиховој терористичкој војсци, да ће бити циљана било која територија која на било који начин постане полазна тачка непријатељских и агресивних акција против Исламске Републике Ирана“.

Техеран је у уторак целокупну америчку војску означио терористичком организацијом, што је одраз прошлогодишње америчке одлуке да терористичком организацијом прогласи Исламску револуционарну гарду Ирана (ИРГ).

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала