Београдски студенти уручиће председнику Србије три захтева у вези са Црном Гором

© Sputnik / Радоје ПантовићПротест против закона о слободи вероисповести
Протест против закона о слободи вероисповести  - Sputnik Србија
Пратите нас
Представници Студентског клуба Правног факултета из Београда и других студентских организација у понедељак ће председнику Републике Србије у згради Председништва уручити своје захтеве поводом актуелне кризе у Црној Гори.

Захтеви су изнети на протесту који су студенти организовали испред црногорске амбасаде.

Студенти траже од српских власти:

1. Да Република Србија иницира расправу о спорном Закону о слободи вероисповести и положају Срба и Српске православне цркве у Црној Гори пред Саветом безбедности Уједињених нација и Саветом Европе;

2. Да се актуелни амбасадор Црне Горе у Србији Тарзан Милошевић прогласи персоном нон грата и да се односи двеју држава сведу на конзуларни ниво;

3. Да се дипломатама Црне Горе откаже гостопримство и смештај у амбасадама Републике Србије у свету (њих око 40) и ускрате српски ресурси, јер је само сазнање да они користе српске амбасаде, а активно делују против српског народа и Српске православне цркве — забрињавајуће.

Студенти саопштавају и да ће одговор институција и српских власти бити саопштен на новом протесту који је планиран за 17. јануар у 18 часова на платоу испред Цркве Светог Марка.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала