Путин: Русија треба да ојача свој статус поморске силе

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин на ракетној крстарици "Маршал Устинов"
Председник Русије Владимир Путин на ракетној крстарици Маршал Устинов  - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија у 21. веку треба да ојача свој статус поморске силе, изјавио је председник Русије и врховни командант Оружаних снага земље Владимир Путин на састанку са руководством Министарства одбране и Главне команде руске морнарице.
„Војно-поморска флота је одувек била и остала најважнија, ако не и кључна компонента обезбеђења националне одбране и безбедности. У 21. веку морамо да одржимо и ојачамо статус наше земље као једне од водећих поморских сила“, истакао је председник.

Он је подсетио да се последњих година већа пажња посвећује развоју морнарице, и у те сврхе издвојени су значајни ресурси и средства, као и да ће Русија наставити да осигурава да флота буде опремљена најновијом техником.

Шеф државе скренуо је пажњу на то да би у најскорије време удео савременог наоружања и технике морнарице требао да износи 70 одсто. Према његовим речима — „овај показатељ не само да се мора постићи, већ се мора одржавати“.

Путин је данас присуствовао војним вежбама Северне и Црноморске флоте у Црном мору. Том приликом су лансиране крстареће ракете „Калибар“ и хиперсоничне аеро-балистичке ракете „Кинжал“ са ракетне крстарице Северне флоте „Маршал Устинов“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала