Украјинској власти се привиђају руске ракете изнад Техерана

© AP Photo / J.T. ArmstrongЛансирање ракете
Лансирање ракете - Sputnik Србија
Пратите нас
Савет за националну безбедност (СНБО) Украјине проучава верзију погађања украјинског „Боинга“ ракетом комплекса „Тор“ руске производње, саопштио је секретар ресора Алексеј Данилов, пише портал „Цензор. нет“.

„Ноћас је, према одлуци председника Украјине Владимира Зеленског, државна комисија за истрагу катастрофе ’Боинга‘ компаније МАУ допутовала у Техеран. У саставу групе од 45 особа су представници 12 министарстава и служби. У овом тренутку су у току разговори уз учешће представника компетентних органа Ирана. Проучавају се различите верзије изненадног пада авиона“, рекао је Данилов.

Украјински авион „боинг 737“ који се срушио у Техерану - Sputnik Србија
Појавио се нови видео-снимак пада украјинског авиона у Техерану /видео/

Према његовим речима, „међу главним верзијама су погађање авиона ракетом противракетног комплекса, укључујући систем ’Тор‘, пошто су се информације о откривању ракета у близини места катастрофе већ појавиле на интернету“.

Осим тога, наставио је Данилов, проучавају се могућности судара авиона са дроном или другим летећим објектом, верзија експлозије мотора због техничког квара и верзија експлозије унутар авиона као резултат терористичког напада.

Раније је било саопштено да западне обавештајне службе сматрају да је узрок рушења авиона „Боинг 737“ украјинске компаније био технички квар.

У авиону се налазило 167 путника и девет чланова посаде, а полетео је за Кијев, главни град Украјине. У несрећи су погинула 82 држављана Ирана и 63 Канађанина, као и држављани Украјине, Шведске, Авганистана, Немачке и Британије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала