Захарова о пољској резолуцији о Другом светском рату: Тако идеологија побеђује истину

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија
Пратите нас
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила је да усвајање резолуције о једнакој одговорности Немачке и СССР за почетак Другог светског рата од стране пољског Сејма (парламента) показује како идеологија побеђује истину.

Захарова сматра да Пољска тиме покушава да ревидира резултате Другог светског рата, које је установио Нирнбершки суд.

„Стиче се утисак да је, као за време инквизиције, пољски Сејм науку прогласио за јерес, а поборници историјских чињеница оптужени су за вештичарење. Овако идеологија осваја истину. А истина је утврђена Нирнбершким трибуналом. Ако пољски Сејм сумња у његове одлуке, онда то треба да саопшти. Овакав приступ има своје квалификације — ревидирање резултата Другог светског рата“, написала је Захарова на својој страници на Фејсбуку.

Доњи дом пољског Парламента (Сејм) усвојио је раније резолуцију у којој се тврди да је за избијање Другог светског рата једнако крив Совјетски Савез заједно са Хитлеровом Немачком.

Аутори резолуције тврде да су до „почетка Другог светског рата довеле две тадашње тоталитарне силе: Хитлерова Немачка и Стаљинов Совјетски Савез, а после злогласног Пакта Молотов-Рибентроп, закљученог у Москви 23. августа 1939. године, Пољска и земље Средње и Источне Европе постале су прве жртве оба тоталитарна режима“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала