Мило је Бога прогласио за унутрашње питање Црне Горе

© Sputnik / Дејан СимићМатија Бећковић
Матија Бећковић - Sputnik Србија
Пратите нас
„Недавно је Карл Билт изјавио да је православље највећи преостали непријатељ. Мора да је то чуо од неког ко то зна много боље од њега. У борби против тог највећег непријатеља испредњачила је мала Црна Гора, чији је актуелни режим званично објавио рат црногорско-приморској Митрополији СПЦ“, поручио је књижевник Матија Бећковић.

„За почетак ратовања није случајно изабрао божићне дане, католичке и православне, да донесе закон којим је означио безакоње. Бог је проглашен унутрашњим питањем данашње Црне Горе и њене владајуће партије. Да подсетимо, о Божићу је почела и истрага потурица опевана у Горском венцу (које изгледа није ни било), па није далеко од плитке памети да су о овом Божићу планирали истрагу посрбица, како већ неко време србомрсци зову Србе-Црногорце“, каже Бећковић.

Српски народ у Црној Гори стављен је ван закона, проглашен окупатором сопствене земље, лишен и историје, језика и писма, па су кренули да га лише и вјере, храмова и црквене имовине. Да би одбранили своју имовину, нуде Српску православну цркву и њену имовину. На све то имају право зато што су победили на изборима“, рекао је он.

Ударцем на храмове као да су извукли крајеугаони камен из темеља и заљуљали Црну Гору“, преноси портал „Борба“.

„На позив црквених звона и својих духовних вођа, устао је верни народ у одбрану својих богомоља. Највиднија у том устанку је млада Црна Гора, за коју се вјеровало да је већ индоктринирана и изгубљена. Висока ријеч коју изговарају црквени великодостојници, позивајући на мир, разум и љубав, онај је луч за којим је кренуо народ да брани своје последње уточиште. Нове нужде рађају нове силе“, закључује Матија Бећковић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала