Да ли ће бити уведена забрана рада недељом у продавницама

© Tanjug / OKSANA TOSKICТрговина
Трговина - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић донео је решење о формирању радне групе чији задатак је сагледавање свих аспеката евентуалне одлуке о забрани рада недељом трговинских објеката у Србији. Да ли ће забрана бити уведена зависиће од онога што радна група утврди.

Радна група ће у наредном периоду сачинити анализу ефеката примене одлуке о забрани рада недељом у државама Европске уније које су се одлучиле за тај потез, али ће у обзир бити узети и различити алтернативни модели, саопштено је из Министарства.

Евентуална одлука о забрани рада недељом мора бити правно утемељена како Србија не би поновила грешке неких других држава, где је, као на пример у Хрватској, такво решење било предмет спора пред уставним судом, наводе у Министарству.

С тим у вези, Министарство трговине, туризма и телекомуникација урадиће свеобухватно истраживање у које ће бити укључени трговци, добављачи, потрошачи и радници у трговини, како одлука не би била донета преко колена, пренео је Танјуг.

Како наводе, забрана рада трговинских објеката недељом не сме бити политичка одлука, већ резултат дијалога о тражењу најбољег решења, у којем ће у обзир бити узети економски интереси трговаца и потрошача, као и социјални положај радника запослених у трговини.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала