СБУ: Тероризам и ракетни напад приоритетни у истрази о паду авиона у Ирану

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаСлужба безбедности Украјине
Служба безбедности Украјине - Sputnik Србија
Пратите нас
Служба за безбедност Украјине саопштила је да разматра две приоритетне верзије узрока пада украјинског путничког авиона у Техерану, а то су ракетни напад и терористички напад.

Осмог јануара авион украјинске авио-компаније пао је неколико минута након полетања са аеродрома у Техерану. Погинуло је свих 176 путника и чланова посаде.

Низ западних лидера, међу којима је председник САД Доналд Трамп, саопштили су да је могуће да је пад авиона изазвала ракета, док представници Ирана негирају ту могућност.

„СБУ разматра две верзије узрока пада авиона на линији ПС752 у Ирану као приоритетне: прва је напад ракете, друга је терористички напад“, наведено је у саопштењу.

Према речима шефа СБУ Ивана Баканова, верзија напада ракете „тор“ привлачи највише пажње.

„Ипак, довољно је отворити инструкције за коришћење ракетног система да се постави низ питања која траже додатне одговоре. Реч је, пре свега, о домету ракете, нијансама у управљању комплексом и томе слично. Сва питања се сада обрађују“, рекао је Баканов.

Служба за безбедност Украјине пажљиво проучава и анализира информације које се тичу верзије о терористичком нападу.

„Тема је превише важна да бисмо сада износили неке исхитрене закључке. Могу да гарантујем да ћемо обавезно саопштити јавности све објективне, проверене информације“, нагласио је Баканов.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала