Више пензионера него радника: Број издржаваних четири пута већи од оних који привређују

© https://pixabay.com/Пензионери
Пензионери - Sputnik Србија
Пратите нас
У 11 црногорских општина, од укупно 24, има више пензионера него радника. Број издржаваних је четири пута већи од оних који привређују

У три су незапослени бројнији од запослених, а у Рожајама и Плаву више је и корисника социјалне помоћи него радника, пишу „Вијести“.

Најлошија социјална карта је у Плаву и Гусињу, где сада има 1.400 запослених, док број незапослених износи 2.200. Пензионера има 1.530, а корисника социјалне помоћи 1.690. Број такозваних издржаваних становника је четири пута већи од оних који привређују, наводи се у тексту, а преноси портал „Инвеститор.ме“.

Слична ситуација је у Рожајама, где има 3.200 запослених, а 5.360 корисника социјалне помоћи. Незапослених је 3.480, а пензионера 2.600. У том граду су чак 24 одсто становника корисници социјалне помоћи.

Једна од општина на северу Црне Горе у којој су радници бројнији од осталих категорија појединачно је Бијело Поље, где има 8.500 радника, 7.800 пензионера, 3.490 незапослених и 2.710 корисника помоћи.

„Вијести“ напомињу да су податке добили из званичних извора — Монстата, Фонда ПИО, Завода за запошљавање и Министарства рада и социјалног старања, те да се сви подаци односе на новембар прошле године, осим за број незапослених који је из октобра.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала