Ирански генералштаб сазнао да је авион оборен ракетом још у среду

© REUTERS / Ukrainian Presidential Press SerРупе на авиону украјинског "боинга" који је оборен у Ирану
Рупе на авиону украјинског боинга који је оборен у Ирану - Sputnik Србија
Пратите нас
Генералштаб оружаних снага Ирана сазнао је да је украјински авион, у којем је страдало 176 људи, оборен ракетом још у среду, али није о томе обавестио руководство цивилне авијације, изјавио је командант војно-космичких снага Корпуса чувара исламске револуције Амир Али Хаџизаде.
„Цивилна авијација до данас није била обавештена о томе да је разлог што се срушио тај авион био ракета. Ја сам о томе био обавештен још у среду ујутру. Тада је формирана група за истрагу, а они који су били обавештени о правој истини били су изоловани и њима је било строго забрањено да било шта кажу“, рекао је Хаџизаде.

Према његовим речима, челници Агенције за цивилно ваздухопловство ништа нису о томе знали и поступали су исправно, стога и сва одговорност лежи на Корпусу чувара исламске револуције (елитни одред иранске војске) и на Генералштабу иранских оружаних снага.

Претходно је Хаџизаде рекао да је до обарања украјинског авиона дошло јер је противваздухопловни систем војно-космичких снага Корпуса чувара исламске револуције препознао украјински авион као крстарећу ракету.

Такође је навео и да је оног тренутка када је сазнао за обарање авиона „пожелео да је мртав“.

Подсетимо, украјински авион „боинг 737“ на лету за Кијев срушио се одмах након полетања са аеродрома у Техерану. Погинуло је свих 176 путника и чланова посаде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала