Стејт департмент: Америка види Русију као конкурента, а не као непријатеља

© AP Photo / Bilal HusseinДејвид Хејл
Дејвид Хејл - Sputnik Србија
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе на Русију гледају као на конкурента, а не као на непријатеља, изјавио је заменик америчког државног секретара за политичка питања Дејвид Хејл.
„Русија је конкурент, и то поприлично жесток, понекад чак и иновативан, али конкурент. Председник Доналд Трамп је у више наврата говорио да се Америка залаже за добре односе са Русијом, па су и врата за дијалог тој земљи увек отворена“, рекао је Хејл у интервјуу за бугарске медије.

Челник америчког Стејт департмента је изјавио и да САД и Русија имају сталне контакте у вези са бројним питањима, почев од Украјине, Сирије и Северне Кореје, преко контроле наоружања, па све до Блиског истока.

Хејл је навео и да је лично предводио преговоре са руским колегама о разним питањима.

Хејл је дао интервју бугарским медијима поводом недавног пуштања у рад гасовода „Турски ток“, те је, с тим у вези, још једном рекао да су САД против тога, јер се на тај начин „појачава политички утицај Русије у Европи“.

Подсетимо — Руски председник Владимир Путин и турски лидер Реџеп Тајип Ердоган пустили су у среду у рад гасовод „Турски ток“. Свечаној церемонији су присуствовали и председник Србије Александар Вучић и бугарски премијер Бојко Борисов.

Путин је том приликом истакао да је то важан догађај, не само за Русију и Турску, него и за целу Европу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала