Ухапшен директор Инфраструктура железница Србије

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаЛисице
Лисице  - Sputnik Србија
Пратите нас
Директор ЈП „Инфраструктуре Железнице Србије“ и још три особе ухапшени су због сумње да су примали и давали мито у поступку експропријације земљишта на траси планиране изградње брзе пруге, изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Ухапшен је М. Ј. (1961), директор ЈП Инфраструктуре железнице Србије, затим Д. (1970), члан Надзорног одбора Привредног друштва „Ратко Митровић“ из Новог Сада, као и двојица адвоката из Новог Сада, рекао је Стефановић на конференцији за новинаре.

Он је навео да се директор сумњичи да је у службеним просторијама предузећа од посредника примио мито у износу од 10.000 евра као, како је рекао, награду за коруптивне радње у поступку експропријације земљишта које се налази на траси планиране изградње брзе пруге.

„Полиција је у тренутку хапшења код осумњиченог нашла новац“, рекао је Стефановић и додао да се сумња да је тих 10.000 евра само једна од транши.

Стефановић каже да се ухапшени адвокати сумњиче да су дали мито, тако што су по договору са директором предузећа фактурисали своје правне услуге у вишемилионским износима и тај новац касније делили међу собом.

Свима је одређено задржавање до 48 сати, а очекује се да ће Тужилаштво за организовани криминал у наредним данима извршити испитивање осумњичених и предузети даље мере из своје надлежности, рекао је Стефановић.

„Ово је веома важно јер борба против корупције не сме да стане, да буде селективна, мора да се води рачуна о томе да се заштите највиши државни интереси и интереси грађана Србије“, поручио је Стефановић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала