Премијер Абхазије ступио на дужност в. д. председника

© Sputnik / Михаил Мокрушин / Уђи у базу фотографијаВршилац дужности председника Валериј Бганба
Вршилац дужности председника Валериј Бганба - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Абхазије Валериј Бганба званично је постао вршилац дужности председника земље, наводи се у изјави објављеној на званичном сајту Владе Абхазије.
„У складу са чланом Устава Републике Абхазије... преузимам на себе обавезе вршиоца дужности председника Републике Абхазије“, саопштио је Бганба.

Он је истовремено позвао становнике земље да „учине све што је потребно за успостављање унутрашње стабилности у циљу адекватног организовања и спровођења избора за председника земље у року утврђеном Уставом“.

Раније је парламент Абхазије прихватио оставку председника Раула Хаџимбе на место председника и поставио Бганбу за вршиоца дужности председника.

Демонстранти који су од почетка јануара тражили оставку председника, упали су 9. јануара у зграду администрације председника. Скупштина је на ванредној седници усвојила захтев председнику да поднесе оставку.

Касациони суд је 10. јануара променио одлуку Централне изборне комисије земље о резултатима председничких избора и наложио да се избори поново одрже. ЦИК је 12. јануара одлучио да се наредни избори одрже 22. марта.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала