РТ позива младе у онлајн школу новинарства

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаСтудио телевизије РТ у Москви
Студио телевизије РТ у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Телевизија РТ позива младе новинаре, блогере и оператере да учествују у онлајн обуци и вебинарима. Дописници и продуценти РТ-а, аутори дигиталних пројеката канала, као и представници мултимедијалне агенције „Раптли“ поделиће своје богато искуство са полазницима бесплатног курса.

Више од 200 људи из 20 земаља завршили су обуку у „РТ школи“ од тренутка њеног отварања 2016. године. Сада се настава може похађати и онлајн.

„У ауторским мастер-класовима сада могу учествовати полазници из било ког дела света. Најуспешнији полазници школе имаће могућност да стажирају на телевизији РТ, као и да постану део њеног тима. Наши стручњаци ће одабрати најбоље“, рекла је шефица пројекта Ана Ковтунова.

​„Онлајн школа РТ“ нуди обуку у сферама „ТВ и онлајн новинарство“, „нови медији“ и „снимање и постпродукција“.

Полазници школе ће имати прилику да сазнају како да држе пажњу гледаоцима, да сниме необичну причу, или да монтирају занимљив видео. Такође ће научити како да осмисле веб-серије и посебан садржај за друштвене мреже.

Учешће у пројекту РТ-а је бесплатно, а полазници ће се бирати на основу конкурса.

Сајт rt-school.online нуди све детаље за заинтересоване полазнике школе.

РТ обухвата осам информационих и документарних канала, информационе онлајн-портале на шест језика, као и глобалну мултимедијалну агенцију „Раптли“. Сто милиона људи у 47 земаља света гледа телевизију РТ сваке седмице.

РТ је информациони канал број један на Јутјубу са више од 9,5 милијарди прегледа и једини руски канал који је седам пута номинован за престижну међународну награду Еми (Emmy Award).

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала