У Москви почели руско-турски преговори о Либији

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаМинистри спољних послова Турске и Русије, Мевлут Чавушоглу и Сергеј Лавров, на састанку у Москви
Министри спољних послова Турске и Русије, Мевлут Чавушоглу и Сергеј Лавров, на састанку у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Руско-турски преговори у формату „2+2“ (министри спољних послова и одбране земаља) почели су у Москви, а касније ће им се придружити представници Либије који су већ стигли у Министарство спољних послова Русије, изјавила је портпаролка Министарства Марија Захарова.

„У складу са споразумима постигнутим у Истанбулу између председника Русије и Турске данас је у Министарству спољних послова почео руско-турски састанак на нивоу министара спољних послова и министара одбране, посвећен решавању либијске кризе. Представници либијских страна стигли су и ускоро ће се придружити преговорима“, написала је Захарова на својој страници на Фејсбуку.

У понедељак су у Москву стигли председник Владе националног споразума Либије Фајез Сараџ и маршал Либијске националне армије Халифа Хафтар, након што су председници Русије и Турске, Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган, 8. јануара позвали две стране да прекину борбена дејства и хитно седну за преговарачки сто.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала