Дуг разговор „преко жице“: Ердоган и Милановић причали о ревизији Дејтонског споразума

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаБосна и Херцеговина
Босна и Херцеговина - Sputnik Србија
Пратите нас
Дан након што је изабран за председника Хрватске, Зоран Милановић је новинарима рекао да је телефоном имао дужи разговор са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом, а загребачки недељник „Национал“ пише да се тај разговор односио на ревизију Дејтонског мировног споразума, потписаног пре 25 година, и његов утицај на актуелне догађаје у БиХ.

Иако у разговору новог хрватског председника Зорана Милановића с Ердоганом није било превише времена за детаљне разговоре о ситуацији у Босни и Херцеговини, председници су ипак успели барем начелно да се договоре у ком смеру би требало да иде сарадња Хрватске и Турске у наредном периоду, пише овај хрватски недељник.

Извори блиски штабу Зорана Милановића „Националу“ су открили и да су се двојица лидера сложили да би једна од главних тачака требало да буде и анализа функционисања Дејтонског споразума.

Милановић, који је раније био премијер Хрватске, на функцији председника замениће одлазећу Колинду Грабар Китаровић, а дужност ће, како се очекује, преузети 18. фебруара, за када је планирана његова инаугурација.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала