Леци подршке троструком убици широм Сплита

CC0 / Pixabay / Сплит
Сплит - Sputnik Србија
Пратите нас
У Сплиту су се чак и у хаусторима зграда појавили леци којима се слави троструки сплитски убица Филип Завадлав, објавио је портал „Далматински“.

„Филип Завадлав херој. Смрт дилерима, смрт каматарима“, написано је на лецима, уз фотографију убице који је у суботу из калашњикова убио тројицу на сплитским улицама.

Три особе убио је у центру Сплита, у Улици Шперун и у Радмиловићевој улици. Два су мушкарца умрла на лицу места, а трећи је умро нешто касније у болници. На мотору је, према информацијама које су се до сада појавиле, убио погрешну особу, јер су особа коју је наводно желео да убије и други мушкарац заменили моторе.

Против убице је поднета кривична пријава и њему је одређен истражни притвор до месец дана. У међувремену је пребачен у загребачку затворску болницу због лошег психичког стања, а по препоруци вештака.

На друштвеним мрежама је у току организација протеста подршке убици, а полиција је најавила да ће одобрити захтев за окупљање.

Познати хрватски адвокат Бранко Шерић, ког су ангажовале групе на Фејсбуку које подржавају осумњиченог Филипа Завадлаву, изјавио је да је одустао од улагања жалбе на покретање истраге и одређивање истражног затвора његовом клијенту, да би се што пре спровело психијатријско и психолошко вештачење.

Покаже ли се да Филип Завадлав није био урачунљив у време извршења кривичног дела, суд неће утврђивати његову кривичну одговорност, него ће му одредити лечење, а оно не сме трајати дуже од пет година.

У противном, прети му дужа затворска казна. Укратко — могуће је да Филип Завадлав, који је калашњиковом у Сплиту убио тројицу људи, потпуно избегне затвор, преноси Танјуг писање „Индекса“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала