Рохани о паду „боинга“: Иранска војска треба да се извини

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаПредседник Ирана Хасан Рохани
Председник Ирана Хасан Рохани - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Ирана Хасан Рохани тражио је да се иранске оружане снаге извине због кашњења са објављивањем разлога пада украјинског путничког авиона у Техерану.

„Ако је при објављивању вести и информисању људи о томе што се догодило било кашњења или је наш тон био неприхватљив, морамо то признати и исплатити компензације“, навео је ирански председник на заседању Владе.

Рохани је такође истакао да су представници иранских оружаних снага у обавези да објасне које су мере предузете како би се разјаснили узроци несреће.

„Нико није могао да замисли да би путнички авион могао да се сруши у близини међународног аеродрома. У сваком случају, иранске оружане снаге се морају званично извинити“, закључио је ирански лидер.

Раније је Корпус чувара Исламске револуције ухапсио аутора видео-снимка ракетног удара на украјински авион.

Иранске власти такође су најавиле хапшење више људи у вези са авионском несрећом.

Путнички „боинг 737“ авио-компаније „Међународне авиолиније Украјине“ срушио се 8. јануара убрзо након полетања из Техерана. Погинуло је свих 176 путника и чланова посаде.

Три дана касније је Техеран потврдио да је систем противваздухопловне одбране Ирана грешком оборио авион, сматрајући га крстарећом ракетом.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала