Шта су највећи изазови за будућег руског премијера

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаДиректор Федералне пореске службе и кандидат за премијера Русије Михаил Мишустин на заседању Савета Федерације
Директор Федералне пореске службе и кандидат за премијера Русије Михаил Мишустин на заседању Савета Федерације - Sputnik Србија
Пратите нас
Директор Федералне пореске службе Русије Михаил Мишустин позван је на место председника владе земље као „технички“ премијер, како би израдио Уставне амандмане и реализовао националне пројекте, а не за испољавање политичких амбиција, сматра политички аналитичар Александар Коњков.

„Мислим да Мишустин уопште може постати својеврстан ’технички‘ премијер, што је категорија која је била позната у прва два мандата председника Путина, односно такав премијер типа (Михаила) Фраткова или (Виктора) Зупкова. Премијер који нема политичке амбиције, али истовремено има конкретан, јасан задатак, на чијој ће реализацији радити“, објаснио је Коњков за Спутњик.

Председник Русије Владимир Путин и кандидат за новог премијера Михаил Мишустин на састанку у Кремљу - Sputnik Србија
Михаил Мишустин — кандидат за премијера Русије

Међу задацима који су Мишустину и новој влади поверени, стручњак је издвојио достизање националних циљева и реализовање националних пројеката, као и развој, разматрање и усвајање измена на Устав Русије, које је председник Русије Владимир Путин предложио у обраћању Савезној скупштини. Према његовим речима — управо ове измене Устава указују на „привремени“ карактер нове владе.

Премијер Дмитриј Медведев је 15. јануара објавио председнику Владимиру Путину да цела Влада подноси оставку. Прес-служба Кремља касније је саопштила да је Путин за новог премијера предложио Михаила Мишустина.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала