Где су деца безбеднија — на улици или на интернету

Пратите нас
Тема емисије „Технограм“ су друштвене мреже, њихов утицај на младе генерације и како родитељи боље да се упознају са технолошким новитетима апликација које деца користе. Другим речима — да ли су деца безбеднија на интернету или на улици.

Како се развијао интернет и рачунарска технологија, почетком 21. века настале су и прве друштвене мреже. Друштвене мреже су отвориле ново поглавље конекције међу људима. Последњих година поједине се налазе на „лошем гласу“ због манипулације подацима и садржајима који се објављују. Док се једни позивају на слободу објављивања и демократију, други упозоравају на погубан утицај за најмлађе генерације, децу од 6 до 15 година, која су доминантно присутна на новим друштвеним мрежама.

Шта нам доносе нове генерације апликација и какав садржај се пласира младима? Како родитељи боље да се упознају са начином рада апликација? Шта је друштвена превентива, а шта обавеза школског система да упозори родитеље?

О овој теми говоре доцент доктор Добринка Кузмановић, психолог и предавач на Факултету за медије и комуникације, и Петар Васић, директор маркетиншке агенције „Васић медиа“.

Где су деца безбеднија — на улици или на Интернету
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала