Дума одлучује о функцији заменика председника Савета безбедности

© Sputnik / Владимир Федоренко / Уђи у базу фотографијаЗграда Државне думе Русије у Москви
Зграда Државне думе Русије у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин представио је Државној думи нацрт закона којим се у Савет безбедности Русије уводи место заменика председника, наводи се у бази података Доњег дома руског Парламента.
„Нацртом савезног закона предвиђа се увођење функције заменика председника Савета безбедности Русије, који је један од сталних чланова Савета безбедности Русије, и одређује се поступак његовог именовања и разрешења“, стоји у образложењу.

Према нацрту закона — заменика председника Савета безбедности именује и разрешава председник Русије. Овлашћења заменика председника Савета безбедности такође одређује председник.

Бивши премијер Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија
Медведеву је, у суштини, понуђено место потпредседника Русије

Заменик председника Савета безбедности, секретар Савета безбедности, стални члан Савета безбедности и чланови Савета безбедности могу бити држављани Русије који немају држављанство ниједне стране државе, нити дозволу за боравак или неки други документ којим се потврђује њихово право на стално пребивалиште на територији стране државе, истиче се у нацрту.

Дмитриј Медведев објавио је у среду руском председнику Владимиру Путину да цела Влада подноси оставку, након чега је Путин увео место заменика председника Савета безбедности и именовао Медведева на ту функцију.

Руски председник раније је изјавио да, уколико је потребно да се за увођење нове функције у Савету Безбедности промени закон — он је спреман да то учини.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала