Министарство: За сада без промене рада школа и вртића

CC0 / / Учионица
Учионица - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Министарство просвете упутило је препоруку предшколским установама, основним и средњим школама да прате информације о загађености ваздуха и да рад организују на најбољи начин и у интересу очувања безбедности и здравља деце, ученика и запослених.

Министарство просвете саопштило је да, према информацијама о загађености ваздуха, које на дневном нивоу пружају надлежне институције и службе, не постоје потребе за променом организације рада предшколских установа и школа у погледу трајања и распореда наставе и других васпитно-образовних активности.

Како наводе у Министарству — установе ће бити благовремено информисане уколико ситуација буде захтевала примену препорука које су данас дате у ранијем допису.

Министарство је раније данас дало препоруку предшколским установама, основним и средњим школама да прате информације о загађености ваздуха и да рад организују на најбољи начин и у интересу очувања безбедности и здравља деце, ученика и запослених.

У допису образовним установама наводи се да је потребно посебно водити рачуна о времену и дужини боравка на отвореном простору, пре свега, у раним јутарњим и у вечерњим часовима.

„Полазећи од општих принципа образовања и васпитања, а у складу са прописаном аутономијом установа, указујемо да васпитно-образовни, односно образовно-васпитни рад може да се остварује, између осталог, кроз планирање и остваривање одговарајућих активности, програма и пројеката, поштујући специфичности локалне средине“, наведено је допису.

Додаје се да је у случају измене школског календара потребно обавестити надлежну школску управу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала