Отворила се рупа од четири метра: Снажна олуја стиже у Аустралију, земља не упија воду

© AFP 2023 / PETER PARKSАустралија, олуја
Аустралија, олуја - Sputnik Србија
Пратите нас
Снажне олује са грмљавином и јаком кишом, а понегде и градом, погодиле су поједине регионе Аустралије, која се више месеци бори са пожарима који су потпуно опустошили поједине делове те земље.

Иако би олује могле донети толико потребну помоћ ватрогасцима који се боре против неких од најгорих пожара у историји Аустралије, метеоролози кажу да још увек није сигурно да ће киша пасти тамо где је најпотребнија, као ни да ли ће је бити довољно.

До сада није било довољно кише да угаси пожаре, преноси Си-Ен-Ен забринутост званичника да би обилна киша могла да доведе до поплава, јер вода буквално клизи са сасушене земље.

Такође, пожари су уништили и велики део вегетације која би могла да апсорбује падавине.

Служба за ванредне ситуације државе Викторија објавила је на званичном профилу на Фејсбуку неколико слика на којима се види штета од олује, укључујући рупу дубоку 4 метра која се отворила поред пута.

У деловима Мелбурна пало је чак 77 милиметара кише, узрокујући поплаву и одређену штету, саопштиле су локалне власти.

Ватрогасна служба Новог Јужног Велса саопштила је на званичном профилу на Твитеру да, „иако ова киша неће угасити све пожаре — сигурно помаже њиховом обуздавању“.

Си-Ен-Ен је известио да киша није пала у свим деловима који су захваћени пожарима, али и да је у Новом Јужном Велсу више од 10.000 кућа и фирми остало без струје због невремена.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала