Протест испред немачке амбасаде у Бугарској због одузимања детета

© AFP 2023 / DIMITAR DILKOFFПоглед на бугарски парламент у Софији
Поглед на бугарски парламент у Софији - Sputnik Србија
Пратите нас
Десетине људи окупило се пред зградом немачке амбасаде у Софији у знак протеста против одузимања детета које са породицом живи у Хамбургу.

Протести у знак подршке родитељима несталог детета одржани су и у граду Русе, преносе бугарски медији.

Према речима учесника демонстрација — девојчица од седам месеци незаконито је отета њиховим сународницима. Девојчица се већ недељу дана налази под старатељством хранитељске породице.

Због тога су се демонстранти обратили немачким социјалним службама са паролама: „Играјте се играчкама, а не будућношћу наше деце!“; „Деци је место у породици!“; „Бугарска деца нису на продају!“.

Немачка амбасада је изразила наду на праведно разрешење ове ситуације и изјавила да подржава мирне протесте.

Раније је објављено да је младом пару који живи у Хамбургу социјална служба одузела ћерку због сумњи на занемаривање детета и вршење насиља над њим. Према речима родитеља — породица је доживела саобраћајну несрећу приликом боравка у Мађарској крајем децембра, али су лекари, упркос молбама, одбили да прегледају њихову ћерку. Девојчица је примљена код лекара већ у Немачкој, када јој је откривено крварење у мозгу и извршена хитна операција. Приликом прегледа лекари су такође приметили хематом на девојчицином телу, који је, према њиховом мишљењу, добила раније, а не у несрећи.

„Лекари су после операције обавестили социјалне службе о потенцијалном насиљу у породици“, изјавили су родитељи девојчице.

Након урађене магнетне резонанце и рендгена лекари су такође закључили да су девојчицу ударали најмање 10 пута, након чега је Агенција за заштиту деце отела пару дете, а сада се случајем бави адвокат родитеља.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала