Бугарски посланик огорчен због неодговорности колега у Европском парламенту и предлаже оштре мере

© © Screenshot: YouTube/ Angel DjambazkiБугарски посланик Ангел Џамбаски
Бугарски посланик Ангел Џамбаски  - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Бугарски посланик у Европском парламенту Ангел Џамбаски изјавио је да та институција вређа пореске обвезнике због изостајања посланика на седницама, а такође је упозорио на опасност коришћења 3Д принтера, посебно када је реч о стварању оружја које могу искористити криминалци и терористи.

Џамбаски је огорчен због тога што је на заседању Европског парламента у Стразбуру већина колега била одсутна, због чега је био принуђен да говори пред само четири посланика.

„Присуство тог броја људи радним даном је вређање пореских обвезника, као и разочарење за све оне који долазе да се упознају са радом Европског парламента. То је потребно променити — или отказати заседање четвртком после ручка, или исплаћивати новац након завршетка заседања, или плаћати само пола дана“, предложио је Џамбаски.

Током свог обраћања он је скренуо пажњу и на опасност од 3Д штампе.

„Неодговорно је када неморалне особе имају слободан приступ таквом оружју, након што га пронађу на интернету за неколико минута. Такво оружје се у пракси не може пратити и открити, а може га набавити било који терориста или криминалац“, нагласио је бугарски посланик.

Он је истакао да су, с обзиром на то, смешна ограничења на куповину спортског, ловачког или оружја за личне потребе.

„У Бугарској постоји огроман проблем са криминалом несоцијализованих маргиналних група. За део становништва мањих насеља које нема полицијску заштиту — поседовање оружја је једини начин да заштите своју породицу. Желим да вас подсетим да лошу особу са оружјем може да заустави само добар човек са оружјем“, рекао је политичар.

С обзиром на то да је Џамбаски недавно умешан у скандал због вожње у пијаном стању, корисници друштвених мрежа нису остали имуни на његове речи.

„Џамбаски: Једини који може да заустави лошег човека који је сео за волан пијан — је добар човек који је сео за волан пијан“, гласи један од коментара на друштвеној мрежи „Фејсбук“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала