Документи ЦИА откривају: Сусрет са зеленим НЛО изнад Совјетског Савеза

CC0 / / НЛО, ванземаљци
НЛО, ванземаљци - Sputnik Србија
Пратите нас
Подручје где је наводно примећен НЛО пре скоро пет деценија, СССР је очигледно користио за тестирање експерименталних ракета и ласерских оружаних система.

Недавно декласификован документ ЦИА баца светло на наводни сусрет са НЛО-ом који се догодио у јеку Хладног рата у Казахстану 1973. године, још док је Казахстан био део Совјетског Савеза.

У документу чија је редигована верзија први пут објављена 1978. године и који је данас доступан на „Блек волту“, сајту који објављује декласификоване владине документе, помиње се како је сведок, у документу назван као „Извор“, изашао из просторије да удахне ваздух и приметио „неидентификовани јарко зелени кружни објекат“ који лебди изнад облака.

„Током 10 до 15 секунди посматрања, зелени круг се проширио и за кратко време се око масе формирало неколико концентричних кругова. После неколико минута бојење је престало. Није било никаквог звука, попут експлозије, повезаног са појавом“, наводи се у документу, позивајући се на изјаву сведока.

Према сајту — „блиски сусрет“ се десио у близини полигона за тестирање оружја „Сари Саган“, који је наводно СССР користио за лансирање „експерименталних ракета“ и „система ласерског оружја које користи моћне антене“.

Током телефонског интервјуа за „Њузвик“, оснивач „Блек волта“ Џон Гринвалд упоредио је овај сусрет са америчким НЛО Нимиц инцидентом из 2004. године.

„То је врло занимљиво у данашњем контексту, као претња војним објектима. У записнику америчке морнарице каже се да шта год да је то било — забрињава. Њих плаше те неидентификоване појаве“, рекао је он.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала