Одржани протести у Београду против спорног црногорског закона, патријарх служио молебан /видео/

© Sputnik / Александар МилачићПротест против спорног црногорског закона у Београду.
Протест против спорног црногорског закона у Београду. - Sputnik Србија
Пратите нас
Протест против доношења спорног Закона о слободи вероисповести у Црној Гори који организују Студентски клуб Правног факултета и студенти Универзитета у Београду — почео је око 18 часова испред цркве Светог Марка у Београду. Од 20 часова је у Саборној цркви молебан служио патријарх српски Иринеј.

Носећи транспаренте и заставе на којима је писало „Храбро за Космет“ и „Не дамо светиње“, окупљени су скуп почели минутом ћутања Оливеру Ивановићу, који је убијен пре годину дана.

На скупу су говорили Милан Кнежевић, посланик из Црне Горе, Бранко Ракић, професор на Правном факултету у Београду, Бранимир Нешић, директор издавачке куће „Катена мунди“, Жељко Чуровић, удружење „Савез Срба из Црне Горе”, Часлав Копривица, професор на ФПН-у, Чедомир Антић, професор на Филозофском факултету, Немања Вучковић, председник Студентског клуба Правног факултета и студенти Универзитета у Београду.

Уметнички програм су изводили гуслар Вукојица Сандић и музички састав „Косовски божури“, пренеле су „Новости“.

Студенти Универзитета у Београду већ су организовали низ акција, како би утицали на српске власти да реагују на доношење спорног Закона о слободи вероисповести у Црној Гори.

Они су предали своје захтеве Председништву и позвали на конкретну реакцију поводом актуелне кризе у Црној Гори.

Данашњи протест се наставио шетњом од Цркве Светог Марка до Патријаршије, а студенти су добили званичну подршку патријарха српског Иринеја, који је у београдској Саборној цркви од 20 часова служио молебан за српски народ и светиње у Црној Гори.

То је раније за Радио „Слово љубве“ најавио старешина Саборне цркве прота Петар Лукић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала