Руски митрополит: Мило Ђукановић ће завршити као Петро Порошенко

© Sputnik / Александар МилачићМитрополит Иларион: Наши народи повезани су вишевековним везама који сежу још из времена Светог Саве и из времена многих наших владара који су штитили српски народ. Није случајно што у центру Београда стоји споменик последњем руском цару. Код нас у Русији досад нема споменика.
Митрополит Иларион: Наши народи повезани су вишевековним везама који сежу још из времена Светог Саве и из времена многих наших владара који су штитили српски народ. Није случајно што у центру Београда стоји споменик последњем руском цару. Код нас у Русији досад нема споменика.  - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Црне Горе Мило Ђукановић ће завршити политичку каријеру као бивши председник Украјине Петро Порошенко, рекао је председник Одељења за спољноцрквене везе Московске патријаршије митрополит Иларион Волоколомски у интервјуу телевизији „Русија 24“.

„Дејства Ђукановића подсећају на бившег председника Украјине Порошенка. То су прогони канонске цркве, под изговором стварања националне цркве, и напади на епархије Српске православне цркве у Црној Гори. Могу претпоставити да ће Ђукановић завршити као Порошенко, јер народ не опрашта грешке својим руководиоцима“, рекао је руски митрополит.

Васељенски патриарх Вартоломеј и митрополит Епифаниј у Истанбулу - Sputnik Србија
Mитрополит Иларион објаснио зашто Вартоломеј подржава СПЦ у Црној Гори, а расколнике у Украјини

Он је додао да спорни Закон о слободи вероисповести „не спречава да се имовина преда расколницима, као што се то десило у Украјини“.

Подсетимо — уочи Нове године Парламент Црне Горе је већином гласова усвојио Закон о слободи вероисповести, који је изазвао талас протеста широм Црне Горе, а и шире. Васељенски патријарх Вартоломеј је саопштио да је за њега једина канонска црква у Црној Гори Митрополија црногорско-приморска Српске православне цркве и да никада неће признати такозвану „црногорску православну цркву“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала