Терористи мобилисали све снаге у Идлибу — 20.000 пушака чека наредбу

© UncreditedСиријске Владине снаге
Сиријске Владине снаге - Sputnik Србија
Пратите нас
Сиријски милитанти су мобилизовали све снаге у Идлибу и настављају да гађају цивилне објекте, уздајући се у помоћ Запада, који би још једном својим мешањем покушао да спречи одлучну акцију Владиних снага у ликвидацији терористичких гнезда у Идлибу, саопштио је руски Центар за мирење зараћених снага у Сирији.

„Главну одговорност за заоштравање ситуације у идлибској зони деескалације у Сирији сносе милитанти Нусра фронта, у чијем саставу се налази најмање 20.000 бораца“, рекао је руководилац руског Центра генерал-мајор Јуриј Боренков.

Припадници сиријске војске у војним вежбама у подручју Манбиџа у провинцији Алеп - Sputnik Србија
Терористи поново нападају Алеп — са дроновима

Он је навео да је група милитаната од 50 људи уз помоћ пешадијских возила и шест тенкова напала јуче позиције сиријске војске у подручју Абу Џрефа. Касније су се милитанти повукли, да би данас напади били настављени.

Генерал-мајор је нагласио да непрекидни напади током 16. и 17. јануара на позиције Владиних снага потврђују намеру команде радикалних јединица да прекину примирје које је уведено у складу са руско-турским договором.

„Очигледан циљ терористичких формација је дестабилизација ситуације“, нагласио је он.

Подсетимо, милитанти су јуче напали положаје владиних снага у близини војне академије у Алепу помоћу беспилотних летелица. 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала