Нови случајеви опасног коронавируса у Кини

© AP Photo / Mark SchiefelbeinПутници снимљени на железничкој станици у Пекингу са заштитним маскама
Путници снимљени на железничкој станици у Пекингу са заштитним маскама - Sputnik Србија
Пратите нас
Седамнаест нових случајева упале плућа изазване новим коронавирусом, од ког су већ преминуле две особе, забележено је у централном делу Кине.

До сада су идентификована 62 случаја новооткривеног вируса у граду Вухану, потврдили су званичници, подсећајући да је двоје преминуло, док је осморо пацијената у критичним стању.

Азијске земље, као и три америчка аеродрома, увели су посебан преглед путника који су стигли авио-компанијама из централне Кине због бојазни од могућег ширења вируса. Међу тим земљама су Тајланд и Јапан, у којима су већ пријављена три случаја код људи који су дошли из Вухана.

Како се наводи, сви који су заражени овим вирусом посетили су локалну рибљу пијацу, а њихови почетни симптоми су били грозница и кашаљ.

Светска здравствена организација је упозорила на могуће ширење вируса, као и ограничен пренос са човека на човека, пренео је Танјуг.

Кинеска влада жели да избегне понављање епидемије САРС-а, тешког акутног респираторног синдрома, другог коронавируса који се са југа Кине крајем 2002. и проширио по свету, усмртивши готово 800 људи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала