А где је Путин? Меркелова и Макрон „изгубили“ руског лидера у Берлину /видео/

© Sputnik / Sergei Guneev / Уђи у базу фотографијаКонференција у Берлину о Либији
Конференција у Берлину о Либији - Sputnik Србија
Пратите нас
Немачка канцеларка Ангела Меркел и председник Француске Емануел Макрон збунили су се јер се руски лидер Владимир Путин задржао пре церемоније фотографисања на конференцији о Либији у Берлину, која је одржана јуче.

На снимку се види да су се Меркелова и Макрон, заједно са другим учесницима самита, припремали за протоколарно фотографисање, али су приметили да руски лидер још није стигао.

Званичници су се међусобно загледали, након чега је немачка канцеларка питала генералног секретара УН Антонија Гутереша где је Владимир Путин.

​Након неколико тренутака руски лидер се појавио. Француски колега га је поздравио, док је Меркелова упутила Путина где треба да стане за фотографисање.

​​Подсетимо, јуче је одржана међународна конференција о Либији у Берлину, којој су, осим сукобљених страна, присуствовали и лидери европских земаља, међу којима и председник Русије Владимир Путин.

Учесници конференције су договорили план решавања кризе у Либији, а усвојени документ ће бити послат на одобрење СБ УН и постаће део политичког процеса за решавање кризе.

Документ, између осталог, предвиђа поштовање људских права и омогућавање приступа природним ресурсима земље свим етничким и политичким групама.

Поред тога, донета је одлука да се формира војни комитет за обезбеђивање стабилног примирја.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала