Откривено да је Ешдаун стварао „муслиманску државу“ /видео/

Свет са Спутњиком
Свет са Спутњиком - Sputnik Србија
Пратите нас
Дејтонским споразумом је службено окончан четворогодишњи рат, а БиХ устројена као држава три конститутивна народа и осталих, и два ентитета — Федерације БиХ и Републике Српске. Измене Устава БиХ и анализе Дејтонског мировног споразума поновно су окупирале јавност.

Колику снагу имају речи Високог представника БиХ Валентина Инцка да до промене Дејтонског устава мора доћи? Ко стоји иза његовог става? Које одредбе би биле промењене и у чију корист? Да ли би то довело до отцепљења РС из састава БиХ, као што то каже члан Председништва БиХ Милорад Додик? Откривено да је некадашњи лидер Либералних демократа, касније високи представник у БиХ Педи Ешдаун у писмима упућеним тадашњем премијеру Велике Британије Џону Мејџеру више пута БиХ назвао „муслиманска домовина“.

О свему томе у емисији радио Спутњика „Свет са Спутњиком“ говориће професор доктор Ненад Кецмановић, политиколог Александар Павић и професор геополитике доктор Срђан Перишић.

Слушајте нас на таласима Радија Новости, 104,7 мегахерца, гледајте на страницама Спутњика и Радија Новости на Фејсбуку, али и одложено на каналу „Спутњик Србија“ на Јутјубу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала