Подршка Ђукановићу од британске амбасадорке

© Sputnik / Aleksey Vitvitskiy / Уђи у базу фотографијаПредседник Црне Горе Мило Ђукановић
Председник Црне Горе Мило Ђукановић  - Sputnik Србија
Пратите нас
Разговарајући са Милом Ђукановићем о актуелним приликама у Црној Гори, у контексту усвајања Закона о слободи вјероисповјести, амбасадорка Велике Британије у Подгорици Алисон Кемп је оцијенила да Црна Гора има апсолутно суверено право да доноси законе којим регулише и уређује било које питање.

Амбасадорка Уједињеног Краљевства је казала да је „у овом случају сада фокус на имплементацији“ поменутог закона, уз високу оцјену за уздржаност коју је црногорска полиција показала током недавних протеста.

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић примио је Кемп, на њену иницијативу, у свијетлу изласка Велике Британије из ЕУ и дефинисања оквира будућих односа са Црном Гором у том контексту.

Кемп је, како је саопштено из Кабинета Ђукановића, најавила даљу апсолутну подршку реформама у Црној Гори, укључујући одбрану и безбједност, владавину права и слободне и одговорне медије.

Црна Гора, како се наводи, може рачунати и на подршку Уједињеног Краљевства у борби против „малигних утицаја“, као и у реформама базираним на заједничким вриједностима кроз савезништво у НАТО-у и процес европске интеграције.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала