Русија упозорава Иран на непромишљеност одлуке о повлачењу из нуклеарног споразума

© REUTERS / Wana News AgencyНуклеарни реактор у иранском Араку
Нуклеарни реактор у иранском Араку - Sputnik Србија
Пратите нас
Москва упозорава Иран на непромишљеност одлуке о повлачењу из Споразума о неширењу нуклеарног оружја и позива га да се придржава својих обавеза у оквиру Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА), Техеран зна став руске стране, изјавио је за Спутњик заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков.
„Упозоравамо иранску страну на несмотрене кораке у погледу очувања њених обавеза према Споразуму о нуклеарном оружју. Сматрамо да нема разлога да се ово питање покрене у овој равни“, рекао је Рјабков, коментаришући изјаву иранског министра спољних послова.

Он је додао да Русија позива Иран да се чврсто придржава обавеза према ИАЕА у оквиру споразума о гаранцијама, као и да „иранске колеге добро знају за тај наш став“.

Москва не сматра да је исправно довођење у питање посвећеност Ирана Споразуму о неширењу нуклеарног оружја, додао је Рјабков.

„То није нов став иранске стране. Они су раније више пута на различитим нивоима саопштавали такву могућност. Иранске колеге су свесне да не сматрамо исправним довођење у питање иранску посвећеност Споразуму о неширењу нуклеарног оружја“, рекао је заменик руског министра.

Раније је телевизија „Прес ТВ“ позивајући се на министра спољних послова Ирана Џавада Зарифа изјавио да ће Техеран изаћи из Споразума о неширењу нуклеарног оружја уколико питање иранског нуклеарног програма не буде донето на разматрање Савета безбедности УН.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала