Министарство здравља: Нови вирус из Кине биолошка претња Русији

© REUTERS / Aly SongПутници на аеродрому у Шангају носе маске
Путници на аеродрому у Шангају носе маске - Sputnik Србија
Пратите нас
Нови коронавирус из Кине представља једну од биолошких претњи становништву Русије, рекао је заменик министра здравља Русије Сергеј Краевој.

Државна дума Русије данас разматра нацрт закона о биолошкој безбедности Русије. Заменик министра здравља је објаснио са којим се конкретно биолошким опасностима земља суочава.

„Члан 7 Федералног закона је посвећен главним биолошким претњама и опасностима. Могу навести неколико њих и поткрепити примерима из свакодневног живота. Реч је о променама својстава и облика патогених биолошких агенаса, као и својствима и местима обитавања преносилаца. Најистакнутији пример је заразна болест која се тренутно шири у Кини, а коју проузрокује коронавирус“, објаснио је Краевој.

Шест особа је преминуло од новооткривеног типа коронавируса у кинеском граду Вухан, док се 227 људи још налази у болницама под надзором лекара, рекао је градоначелник Вухана Жу Сјанванг.

Светска здравствена организација сматра да се у блиској будућности може очекивати повећање броја оболелих од упале плућа проузроковане коронавирусом 2019-nCoV у Кини, а могуће и у другим земљама.

Мистериозни респираторни вирус који се појавио у Кини, у граду Вухану, шири се на друге кинеске провинције, али и на Тајланд и у Јапан, а због покретљивости становништа од њега страхују на многим светским меридијанима.

Mинистар здравља Златибор Лончар рекао је да у Србији нема опасности од новог коронавируса.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала